Sociocratie 3.0

Begin 2018 kwamen wij in contact met Sociocratie 3.0. We volgden gelijk de internationale opleiding door co-founder James Priest en Lilli David, samen met Jef Cumps, auteur van de gelijknamige business novelle. De vonk is gelijk overgesprongen en sindsdien houden we het vuur brandend bij heel wat enthousiaste klanten. 


groWiSe is ook actief lid van de Sociocratie 3.0 Pro Community. Een Internationale intervisie groep, waar we met de meest complexe organisatievraagstukken terecht kunnen bij ervaren practitioners. 


Wil je ervaren hoe S3 werkt? 

Contacteer mij over dit programma

Inhoud en aanpak

We zetten S3 vooral in om de dynamiek in organisatie en team te transformeren van een 'command & control' naar vertrouwen, openheid, zelfregulering en accountability. 


Op basis van de 7 basisprincipes gaan we aan de slag.


Resultaten

Het is zo fijn om met vrijwel direct de impact te zien van enkele basis  S3 patronen. Het leidt onmiddellijk tot meer openheid, psychologische veiligheid en effectiviteit. Leiders nemen het initiatief met de werkvorm en installeren vrijwel direct een andere dynamiek.


Half 2019 begonnen wij samen te werken met het Leadership Team van LEGO Benelux. Al snel brachten we enkele basispatronen van samenwerking in op basis van Sociocratie 3.O (S3). 


De recente waardering over de resultaten van 2020 spreekt voor zich: 


"The team results we have achieved with S3 are amazing. We measured our succes in the yearly People Pulse (scale 1 - 100) 

+ Extra effort in new tasks: 91 -> 96

+ Collaboration: 82 -> 90

+ Empowerment: 86 -> 91

+ Pull together in the same direction: 76 -> 91.

We continue our journey together with groWiSe."

Marco Capone - Managing Director LEGO Benelux

When we dare to give freedom and trust to our people, 

we receive transparancy, motivation and a greater sense of accountability. 

James Priest - Co-founder Sociocracy 3.0