Insights Discovery Persoonlijke Effectiviteit


Insights Discovery® brengt op een snelle, betrouwbare en respectvolle manier psychologische voorkeuren in kaart. Een unieke kleurentaal wordt ingezet om zelfinzicht, effectieve communicatie en organisatieontwikkeling te bevorderen. De methode combineert eenvoud met diepgang. Iedereen heeft een unieke combinatie die onze persoonlijke stijl bepaalt.


Inzicht in je eigen gedragsstijl en in die van de ander helpt je de effectiviteit van je interacties te vergroten. Het zijn juist de verschillen die een grote kracht vormen voor de samenwerking, het realiseren van de doelstellingen en het werkgeluk. Insights wordt ingezet voor persoonlijke ontwikkeling, teamanalyses, teamcommunicatie en teameffectiviteit.


Contacteer mij over dit programma

Inhoud en aanpak

Dit instrument zetten we in bij alle situaties waar persoonlijk bewustzijn en zelfreflectie belangrijk zijn om de communicatie en samenwerking te verbeteren. Zowel bij individuele coaching en mentoring, als bij de start van een traject in een team bewijst dit instrument zijn waarde.

Insights Discovery® - PERSOONLIJKE effectiviteit


Optimaal functioneren begint met zelfinzicht.


Iedereen heeft een unieke en persoonlijke (werk)stijl. Onze gedragsvoorkeuren  geven aan welke manier van denken, werken en communiceren voor ons het meest natuurlijk is. Deze inzichten zijn handvaten om je natuurlijk leiderschap bewuster in te zetten, je persoonlijke effectiviteit en voldoening te verhogen & af te stemmen op je collega’s om de samenwerking te optimaliseren.


Na het ontvangen van je persoonlijke en vertrouwelijke rapport, zijn er verschillende individuele feedbacksessies mogelijk op basis van je Insights Discovery Profiel. Klik op op deze regel voor een korte video intro.
Resultaten

Typische resultaten na een Insights Discovery workshop:


+ Inzicht in de eigen kwaliteiten en valkuilen 

+ Meer zelfvertrouwen door zelfinzicht

+ Bewustzijn van voorkeurstijl

+ Inzicht in perceptie van zichzelf en de ander

+ Een beter begrip van collega's 

+ Heldere en duidelijke communicatie 

+ Praktisch inzicht in je leiderschapsstijl

+ Blijvend effect door meegeleverd instrumentarium


Voor teams maken we een teamwiel met alle posities van de teamleden. Zo kan je zelf heel het departement of bedrijf in een kleurrijke kaart visualiseren. In één oogopslag krijg je dan zicht op elkaars voorkeuren en kan je die meer bewust gaan inzetten om de communicatie te verbeteren.
Every one of us wants to be seen, heard and feel understood.

Simon Sinek